Yapay Çiçeklerin Kısa Tarihi

Yapay Çiçeklerin Kısa Tarihi

Arkeologlara göre insanlar çok eski zamanlardan beri bitki örtüsünün kopyalıyorlar.  Bu inanışa örnek olarak eski mağaralarda çiçeklerin kopyaları bulunmuştur. Eski Mısırlılar da ince boynuzlu çiçek ve yaprak kopyaları yapmışlardır.

Yapay çiçeklerin ilk olarak 1500 yıl önce Çin’de geliştirildiğine inanılıyor. Çinliler yapay çiçekleri ilk olarak ipekten yaptılar. O dönemlerde imparatorluk sarayının hanımları saçlarına ipek çiçekler takılmasını emretti. Daha sonra bu eğilim sarayın dışındaki varlıklı kişilere ve daha sonra yeni ticaret yolları açıldığında Japonya ve Kore'ye yayıldı. Yapma çiçeklerin kullanımı bu ülkelerde popülerlik kazandı ve sonunda doğudan batı toplumlarına yayıldı.

Zamanla diğer kültürler ve toplumlar kendi yapma çiçeklerini yapmışlardır. 12. yüzyıldan itibaren İtalyan tüccarlar ipekböceği kozası kullanarak yapay çiçekler üretmeye başladılar. Bunun sonucunda ipek çiçekler son derece popüler oldu. 1300'lerde Fransa'da daha kaliteli ipek kullanılarak zanaatı geliştirdiler ve böylece daha gerçekçi görünen çiçekler yarattılar. 15. yüzyılda, Fransız yapımı sahte çiçekler en iyisi olarak kabul edildi.

1800’lerde Fransızlar ticareti İngiltere’ye tanıttı ve buna karşılık İngilizler, ipek çiçeği üretim zanaatını büyük bir endüstri ve son derece popüler hale geleceği Amerika'ya götürdü. İpek çiçek işi, 19. yüzyılın sonlarında Viktorya Dönemi doğuncaya kadar birkaç yüz yıl yavaşladı. Viktorya döneminde ipek çiçek buketleri ve hem taze hem de çiçeklerden oluşan cömert çiçek aranjmanları son derece popülerdi. Çiçekler herkesin hayatının önemli bir parçasıydı ve çiçeklerin dili, insanların sadece bir buket göndererek birbirlerine mesaj göndermelerini sağlıyordu. Yapma çiçeklerin çoğu ipekten yapılıyordu ama onları yapmak için kadife, muslin, saten, krep, kambrik ve tül gibi başka malzemeler de kullanılıyordu.

Yapay çiçekler 1900’lerde yeni biçimler aldı. Naylon, pamuk, saten ve kağıt gibi hepsi giderek daha popüler hale gelen yeni malzemeler kullanıma sunuldu. Bu nedenle endüstri artık ipeğe bağımlı değildi.

Dünyadaki ipek çiçeklerin çoğu Asya'da Çin'in Guangdong Eyaletinde yapılır. New York ve Paris, yapay çiçek üretiminde hala nispeten küçük bir endüstriye sahiptir.  Çiçeklerin doğaya yakın olmasını ve organlarındaki, yapraklarını ve kaliks detaylarına kadar botanik olarak doğru olmasını sağlamak için detaylara büyük özen gösterilir.

Yapay çiçekler 1500 yıl önceki kökenlerinden bu yana çok yol kat etti. Çinpa olarak özenle seçtiğimiz lüks yapay çiçeklerimiz güzellikleri ve doğal canlı görünümleri ile bulunduğu ortamın aurasını değiştirecek.

 
 

BLOG

İLETİŞİM

Her Zaman İletişim Halinde Olalım

Adres

Gülveren Mahallesi Plevne Caddesi No: 296 06350 Mamak/ANKARA - TÜRKİYE

Haritada Göster

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin

İNCELE